5 tips voor het aanleggen van kunstgras!

kunstgras

Heeft u het idee om zelf kunstgras aan te leggen? Bent u van plan om uw tuin of gazon aan te pakken om zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken? Door kunstgras toe te voegen aan uw tuinplan heeft u in een handomdraai een prachtig, strak groen gazon dat niet van echt gras te onderscheiden is. Het is ook mogelijk om het inmeten en aanleggen van kunstgras uit handen te geven aan experts van Top Kunstgras. Zij komen graag bij u langs om zo efficiënt mogelijk de benodigde oppervlaktes in te meten en uw zo nodig advies aan te bieden. De experts van Top Kunstgras denken graag met u mee. Denkt u dat u het toch zelf kan? Dan geven wij u graag tips voor het aanleggen van kunstgras

kunstgras

Op weg naar een mooi groen kunstgras gazon!

1 – Het leggen van kunstgras voor in uw tuin of op uw balkon is geen hogere wiskunde. Wel adviseren wij u het juiste materiaal aan te schaffen. Uiteraard wordt het gemakkelijker als u enige vaardigheid heeft ontwikkeld en u het inleggen goed in de knie heeft. De grootste valkuilen zijn het afmallen en verdichten van de ondergrond in uw tuin. Het is een belangrijke vaardigheid om de kunstgrasmatten extreem egaal te kunnen aanbrengen. Hoe egaler de ondergrond hoe beter het resultaat. 

2 – Verwijderen al het oude gras en overtollig grond en puin. Het is erg belangrijk dat de ondergrond zo glad mogelijk is. Gaat u daar gemakkelijk mee om, dan kan het zijn dat uw kunstgrasmat gaan zweven en na een tijdje niet mooi meer ligt.

3 – Breng het zandbed aan en verdeel het zand nauwkeurig en ook egaal. Nadat het zandbed goed in ingelopen en aangetrild kan u het onderdoek neerleggen. Zorg ervoor dat het onderdoek de gehele oppervlakte bedenkt. Doet u dat niet? Dan kan het zo zijn dat er onkruid tussen kan gaan groeien of dat de kunstgrasmatten niet naadloos op elkaar aan sluiten. 

4 – Nadat de ondergrond egaal is en puin-vrij is gemaakt, het onderdoek er strak inligt kan u uw kunstgras netjes aanleggen met de naden goed tegen elkaar aan. Zorg ervoor dat de kunstgrasmatten in dezelfde richting worden gelegd zodat u geen tegenstrijdige banen krijgt in uw mooie strakke gazon. Nadat uw kunstgras er goed inligt gaat u de naden snijden en nadien de naden lijmen. 

5 – Zodra al het kunstgras op de goede plek ligt kan u het kunstgras gaan snijden. De kans is namelijk groot dat u tijdens het leggen tegen obstakels aanloopt. U kunt daarom pas na het uitleggen de kunstgrasmatten beter snijden. Als laatste slaat u het kunstgras vast met haken.

Kunstgras laten leggen door experts

Heeft u er geen rust op om zelf uw kunstgrasmatten aan te leggen? Dan raden wij het u aan om contact op te nemen met de experts van Top Kunstgras in Haelen. Vanuit deze prachtige locatie adviseren zij u als klant en nemen zij u mee naar de wereld van kunstgras. Top Kunstgras beschikt over een landelijke dekking waardoor zij u overal in Europa goed van dienst kunnen zijn. Zij leveren met trots en enthousiasme aan onder andere particulieren, hoveniers, overheden, scholen, kantoren, winkels, vakantieparken en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *