Alles wat je moet weten over vurenhout

Als je op zoek bent naar een betaalbaar materiaal dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan bouwprojecten, dan kan vurenhout het antwoord voor je zijn. Het is een sterk soort hout dat goed is ter constructie om iets te ondersteunen. Maar het hout is kneedbaar en gemakkelijk te bewerken. In dit artikel komt naar voren wat vurenhout is en wat de voordelen van vuurhout zijn.

Wat is vurenhout

Vurenhout is hout van een fijnspar. Het wordt gemaakt van naaldhout en behoort tot een van de meest gebruikte houtsoorten in de bouw. De populariteit van vurenhout heeft te maken met het feit dat het relatief goedkoop is, maar ook makkelijk gekneed kan worden. Vurenhout is in verschillende kleuren beschikbaar. Het varieert van witachtig geel tot bleek. Het hout verkleurt niet snel, maar kan in der loop van de jaren wel vervagen.

Waar komt het vandaan en waarvoor wordt het gebruikt

In Nederland komt het meeste vurenhout uit Scandinavië en Midden-Europa. Ook kan het hout uit Rusland komen.  Het hout wordt vooral gebruikt voor diverse bouw- en renovatiewerkzaamheden. Denk aan kapconstructies en dergelijke. Ook wordt het voor binnen werkzaamheden gebruikt. Denk aan het maken van boekenkasten of ander soort kasten.

Voordelen

Het vurenhout is betaalbaar, goedkoop en gemakkelijk te vinden. Vurenhout is in veel winkels te koop en ook online is er veel aanbod. Door het grote aanbod is het ook zo goedkoop. Verder is het een zacht hout en is het hout bestand tegen krimpen of zwellen.

Ook is het vurenhout aanpasbaar. Je kan het hout aanpassen met bijvoorbeeld een eenvoudige blanke lak of waslaag voor een natuurlijk ogende afwerking die het hout erg mooi laat ogen. Vurenhout is ook erg stijlvol, doordat het lichtgekleurd hout is en het gemakkelijk past binnen, zowel traditionele als moderne stijlen.

Nadelen

Hoewel vurenhout veel gebruikt is heeft vurenhout wel een groot nadeel. En dat is dat het geen duurzaam bouwmateriaal is, vanwege het feit dat het hout niet geschikt is onder bepaalde weeromstandigheden. Dat is te voorkomen, maar dan moet het hout eerst verwerkt worden en geïmpregneerd. Deze stap is niet duurzaam, maar daardoor wordt de levensduur wel erg verlengd.

Keuze

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende soorten hout. Daarom is het verstandig om goed research te doen naar andere soorten hout. Ga vooral op het internet opzoeken wat voor soorten hout er zijn en de bijbehorende voor- en nadelen bij dat betreffende soort hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *