Bouwkundig zwembad in je tuin?

Heb je altijd al een eigen zwembad in je tuin willen hebben? Hiervoor zijn talloze mogelijkheden. In dit artikel bespreken we kort de mogelijkheden voor het aanleggen van een bouwkundig zwembad? Heb je momenteel al een zwembad, maar wil je deze vernieuwen? Dan kun je ook kiezen voor een renovatie van het bouwkundig zwembad

Waarom kiezen voor een bouwkundig zwembad?

Een bouwkundig zwembad staat ook wel bekend als het betonnen zwembad. Het fijne met een bouwkundig zwembad is dat niet vast zit aan bepaalde maten voor het zwembad, maar je helemaal vrij bent in het kiezen van de maten. Het zwembadfolie kan dan ook vervolgens zeer gemakkelijk worden vastgemaakt. 

Zwembad op maat 

Bij het laten aanleggen van een zwembad in je tuin ben je natuurlijk zelf baas over hoe het zwembad eruit komt te zien. We gaven in dit artikel al aan dat je zelf ook vrij bent in de keuze voor de maten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal extra mogelijkheden. Denk hierbij aan het aanbrengen van een trap, ingebouwde verlichten of zwembad lamellen om het zwembad te beschermen tegen vuil, maar ook kleine kinderen of huisdieren die in het zwembad kunnen vallen. 

Prijs van een bouwkundig zwembad 

De kosten voor het aanleggen van een bouwkundig zwembad zijn natuurlijk volledig afhankelijk van het totaalplaatje. Wel zijn de kosten voor het aanleggen van een bouwkundig zwembad lager dan haar alternatieven. Heb je momenteel een verouderd zwembad, dan is het beter om dit zwembad te renoveren in plaats van een compleet nieuw zwembad te nemen. Bij het nemen van een nieuw zwembad weet je eigenlijk ook altijd wel dat in de toekomst deze een keer gerenoveerd moet worden. Dit kan echter wel zo lang mogelijk worden uitgesteld door het onderhoud goed uit te voeren.