De beste klus tips voor beginners

Nu we allemaal noodgedwongen veel thuiszitten gaan velen van ons het huis opknappen of in de tuin aan de slag. Misschien ben je wel een ervaren klusser, maar wat nou als je dat niet bent? Deze week geven we algemene tips over het onder handen nemen van jouw huis. Want waar moet je op letten en hoe moet je beginnen? Je lees het hieronder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met klussen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Verdiep je in elke taak die op je to-do lijstje staat. Ook al denk je van tevoren dat het een heel makkelijk karwei is.

Schaf de juiste apparaten aan

Zonder de juiste apparaten en materialen kun je niet aan de slag. Check wat er nog bij je in de schuur staat of schaf nieuw gereedschap aan. Let altijd goed op de prijs-kwaliteitverhouding van de spullen. Meestal is het beter om te investeren in een duurder merk met goede kwaliteit. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een apparaat te huren bij de bouwmarkt! Mocht je van jezelf weten dat je die laminaatzager bijna nooit gaat gebruiken is dit een fijn alternatief.

Maak een lijstje

Maak van tevoren een lijst met alle benodigdheden voor de klus. Welk gereedschap moet je voor de dag halen, welke schroeven moet je nog bij de bouwmarkt kopen en welk soort verf heb je eigenlijk nodig? Zoek het allemaal uit en schrijf het op. Als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan, kun je ook altijd nog via het internet shoppen. Er zijn ook goede verfproducten online te koop zoals de Sikkens Alpha Projecttex of Sikkens Alphatex SF.