De nieuwste ontwikkelingen in de keuken

De technologie staat niet stil. Er worden steeds nieuwe dingen ontwikkeld die beter, mooier, slimmer of efficiënter zijn dan de vorige. Zo ook op het gebied van keukens. De trends wisselen zich snel af. Soms kan het lastig zijn om al deze nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Daarom staan ze hier voor je op een rijtje!

Kookplaten

De meeste ontwikkelingen vinden plaats op het gebied van kookplaten. De inductie kookplaat is al niet meer weg te denken uit de wereld van de keukens. Het is een nieuwe manier van koken, waarmee je je gerechten een stuk sneller en veiliger kunt bereiden. Ook het schoonmaken is een stuk makkelijker dan bij een gasfornuis. Een nieuwere trend is de keramische kookplaat. Deze werkt op elektriciteit en heeft een bovenkant van glaskeramiek. Dit model is nog energiezuiniger en is daarmee een goede opvolger van de inductie kookplaat. Een andere ontwikkeling op het gebied van kookplaten is een kookplaat met ingebouwde afzuigkap. Dit biedt een mooi en stijlvol alternatief voor de klassieke afzuigkap.

Designs

Op het gebied van design en stijl zijn er ook een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn de matzwarte keukens een enorme trend. Het is opvallend, gewaagd, maar heel rustgevend. Het is modern en heeft een stoere look Hiermee past het goed in de industriële stijl die moderne huizen steeds vaker hebben. Matte oppervlakken zijn ook heel goed tegen vingerafdrukken en vetvlekjes, deze zijn namelijk een stuk minder zichtbaar. De matzwarte basis wordt steeds vaker aangevuld met gouden details. Een keukenkraan of handgreepjes van de keukenkastjes in een gouden kleur zijn helemaal trendy. In tegenstelling tot de matzwarte trend, zijn opvallende kleuren ook heel populair op het moment. Als je een deel van de muur een fel kleurtje geeft kan dit een heel frisse look geven. Soms geeft dit net het beetje extra waar je naar zocht om je keuken op te vrolijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *