Dit zijn de keukentrends van 2019

Elk jaar zien we weer talloze nieuwe trends in interieurland. En ook 2019 is weer een zeer bewegend jaar wat betreft opvallende trends. Zo ook voor keukens. Zit jij midden in een verhuizing of verbouwing? En ben je opzoek naar een nieuwe keuken? Dan ben je vast wel toe aan een goede dosis keuken inspiratie.  Goed nieuws! Want wij hebben een handig lijstje samengesteld met dé keukentrends van 2019. Lees snel verder.

Marmer

Niets creëert zo’n luxe gevoel in de keuken dan marmer. Ben jij ook zo dol op deze look? Dan is 2019 helemaal jouw jaar. Want dit jaar draait alles om marmer in de keuken. Marmer is hotter dan ooit. Voor de gene die niet zo bekend zijn met deze look: marmer is eigenlijk een soort kalksteen. Puur gevormd door de natuur onder hoge temperaturen. Het woord marmer komt dan ook uit het Grieks en betekent ‘glanzende steen’. Marmer heeft diverse kleuren, variërend van zwart, grijs, roze, groen en wit, inclusief aders. Het materiaal heeft een luxe, bijna koninklijke uitstraling en is daarom in 2019 echt een favoriet onder de interieurstylisten.

Natural kitchens

Een andere opvallende trend heeft alles te maken met de natuur. Bij deze trend wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke elementen in de keuken, denk daarbij aan veel gebruik van hout, maar ook planten en bloemen in de keuken als accessoires. Daarnaast wordt er bij deze trend gebruik gemaakt van het meest natuurlijke kleurenpalet, waar aardse tinten de hoofdrol spelen.

Kookeiland

De kookeiland trend is helaas niet in elke woning toe te passen. Toch is dit echt een trend om verliefd op te worden. Vandaar dat wij hem toch even willen benoemen. Met een kookeiland creëer je superluxe in de woning. Met een kookeilanden worden keukens pas echt onderdeel van de woon- of eetkamer. Dankzij de geïntegreerde kookplaat vindt het bereiden en koken van de maaltijden aan het kookeiland plaats. Zo blijf je gezellig in contact met bijvoorbeeld je familie of vrienden die aan je eettafel zitten of in de huiskamer zijn. Veel meer ruimte dus voor het gezin om lekker samen te koken en samen te genieten. Ideale trend voor families die houden van lekker eten.