Diverse vloeren van epoxy

Vloeren zijn er in allerlei kleuren en maten. De keuze van de juiste vloer is best een belangrijke beslissing. Een vloer ligt er normaal gesproken jaren. Bij de keuze van een vloer is het naast het design ook belangrijk hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het goed jezelf eerst af te vragen, wat is op dit moment praktisch en haalbaar? Heb je jonge kinderen of huisdieren dan is een snel te reinigen vloer een must en vloerbedekking dus meteen uitgesloten. Heb je een grote ruimte te vullen met een beperkt budget, dan is een houten vloer wellicht wat aan de dure kant en is het een slimmere keuze om voor laminaat te gaan. 

Vloeren voor in je bedrijf

Bij een bedrijf zijn er weer andere zaken van belang dan bij een particuliere woning. In een kantoorpand kan vaak worden volstaan met een stevig tapijt of een pvc vloer. In de industrie wordt het kiezen van de juiste vloer nog iets complexer. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van slijtvaste gietvloeren die bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik. Een epoxy vloer is daar een goed voorbeeld van. Een epoxy vloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht op een bestaande vloer. De gietvloer bestaat uit verschillende lagen die zelfs op verschillende draagvloeren kan worden aangebracht. De toplaag beschermt de epoxy vloer tegen zuren en oliën, vermijdt slippen en maakt de vloer bestendig tegen slijtage. Dit zijn de redenen dat deze vloeren vaak geplaatst worden in garages, magazijnen en industriële of farmaceutische ruimtes.

Een epoxy vloer in je eigen huis

Industriële vloeren zijn vloeren die voorheen alleen in industriële gebouwen werden toegepast maar door moderne ontwikkelingen een luxe uitstraling hebben verkregen. Door die uitstraling komen ze steeds meer voor in strakke architecturen of geven woningbezitters er de voorkeur aan als ze aan een nieuwe vloer toe zijn. Een industriële vloer wordt door velen als fraai ogend beschouwd maar heeft zeker ook belangrijke praktische kanten. Een groot voordeel van industriële vloeren is dat ze geen naden vertonen. Door de naadloze structuur kan zich geen vuil ophopen met als groot voordeel de onderhoudsvriendelijkheid. Verder is een industriële vloer onverslijtbaar, onbrandbaar en zeer duurzaam. Het is een duurdere optie dan een standaard vloer maar het is in opkomst. Ook in je garage zou je voor een epoxy vloer met vloercoating kunnen kiezen. Eventueel lekkende olie uit je auto is dan ook weer heel makkelijk te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *