Een kamersteiger kopen: dit moet je weten

Kamersteiger

Ga je een kamersteiger kopen? Dat is een goede aankoop. De kamersteiger is hartstikke populair aan het worden. Mensen realiseren gelukkig steeds meer dat je niet alles op een ladder kunt doen. Behangen en verven zijn funest voor je rug als je het op een ladder doet. Bovendien gaat het veel minder snel want je moet telkens de ladder van plek verwisselen. In die situaties is een kamersteiger een veel beter idee. 

Kamersteiger

Wat is een kamersteiger?

Een steiger hebben we allemaal wel eens gezien. Dat zijn die grote metalen bouwwerken die je soms tegen de gevel van een pand aan ziet staan. Ze zijn bedoeld om op grote hoogte te werken. Het is namelijk alleen via die weg mogelijk om bijvoorbeeld een gevel te verven of bepaalde herstelwerkzaamheden aan de buitenkant van een pand uit te voeren. Een kamersteiger is eigenlijk hetzelfde maar dan binnen in je woning of pand. 

Kamersteiger is veiliger

Kamersteiger

Een kamersteiger is een relatief kleine versie van de normale steiger. Je kunt deze steiger in je huis plaatsen en daarmee de lastige plekken op je plafond en in de hoek van je kamer bereiken. De normale steigers die je buiten ziet zijn soms wel acht meter hoog. Steigers in je woning zijn echter kleiner. Vaak komen ze niet boven de 3 tot 4 meter hoogte uit. In die gevallen hoef je ook niet beveiligd te worden aan de steiger zoals dat bij een normale steiger moet. Het mag natuurlijk wel als je daar behoefte aan hebt.