Geef je tuin een sierlijke uitstraling met keramische tuintegels

Je wilt je tuin uiteraard voorzien van een mooi terras en eventueel een tuinpad. Dat tuinpad kan ook gewoon een verlenging van het terras zijn of een soort extra deel met tegels dat je rondom het huis plaatst. De vraag is vervolgens welke tegels je gaat gebruiken in jouw tuin. Je hebt uiteraard tal van verschillende opties. Het gaat om tegels die je buiten gebruikt en die dus zijn blootgesteld aan de weersomstandigheden. De vraag is vervolgens of er bijvoorbeeld ook een overkapping overheen komt of dat de tegels echt het hele jaar door geteisterd kunnen worden door zonlicht, regen, hagel, sneeuw en alle andere weersomstandigheden. Als je wilt dat de tegels lang mee gaan, je weinig onderhoudt hebt en je je niet druk hoeft te maken over verkleuringen of beschadigen, dan zijn keramische tuintegels van buitenbart een uitstekende keuze. Een van de grote voordelen van keramische tuintegels is de onderhoudsvriendelijkheid. De keramische tuintegels worden met een temperatuur van 1200 graden Celsius gebakken. Daardoor worden ze extreem hard. Hierdoor nemen ze heel weinig vocht op. Regen zal dan ook geen grote impact hebben op de uitstraling van deze tegels. Ook vuil en dergelijk maakt geen kans bij keramische tuintegels. Ook als je bijvoorbeeld een glas wijn morst, dan blijft het plasje wijn netjes op de tegels liggen. Bij minder harde tegels zoals gewone stoeptegels zou het in de tegel trekken. Regen, vuil of wijn zou dus ook snel voor smerigheid en kleurveranderingen zorgen. De keramische tegels zijn dan ook erg kleurvast. Een ander voordeel van deze keramische tegels is ook een gevolg van de hardheid. Omdat je zulke harde keramische tegels in de tuin hebt, hoef je je over de slijtage ook geen zorgen te maken. Je moet wel echt heel hard je best doen als je toch krassen in de keramische tegels wilt krijgen. Ideaal dus voor een terras waar je ook vaak met meubels sleept. Bij keramiek waar de wijn op blijft liggen, denk je misschien ook meteen aan hele gladde tegels. Als je binnen keramiek hebt, dan kun je daar op sokken vaak heerlijk overheen glijden. Maar als het om buitentegels gaat, dan moeten de keramische tegels voldoen aan een zogenaamde stroefheidsklasse. Hierdoor blijf je dus een zekere stroefheid houden die wordt uitgedrukt in een R waarde. Je kunt dus zelf kijken hoe stroef de keramische tuintegels moeten zijn en daarna kun je tegels met de juiste R waarde bestellen. 

Kijk snel op buitenbart.nl en bestel de juiste keramische tuintegels

Als je op zoek bent naar keramische tuintegels, dan kun je deze bestellen bij de website van buitenbart.nl. Je kunt uiteraard ook eerst gewoon even langskomen bij buitenbart zelf. Hier kun je dan ook zelf zien wat verschillende R waardes inhouden en wat voor en impact iedere waarde heeft op de stroefheid van de keramische tegels. Als je eenmaal weet welke soort je nodig hebt en hoe groot ze moeten zijn, dan kun je tegels meteen bestellen. 

Neem een kijkje op de site en ontdek het assortiment van buitenbart

Uiteraard kun je meer dan alleen keramische tegels kopen bij buitenbart. Zo kun je ook bij deze leverancier terecht voor: 

  • Sierbestrating 
  • Tuintegels
  • Stoeptegels
  • Grind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *