Hoe maak je je tuin netter?

Een nette tuin, dat wil iedereen wel. Als je tuin een beetje op orde is is het vaak al veel fijner om er tijd in door te brengen. Maar hoe pak je dat aan en hoe geef je jouw tuin weer een frisse, gezonde uitstraling? Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

De tegels schoonmaken

Je tuin zal al een stuk netter ogen als de tegels er schoon uitzien. Verwijder groene aanslag, pak eventueel de hogedrukspuit erbij en veeg je mooie keramische tuintegels van 123sierbestrating netjes schoon. Ook de muur of je schutting kan misschien wel een opknapbeurt gebruiken, bijvoorbeeld als er groene aanslag op zit. Dit kun je weghalen met groene zeep.

Meubels mooi maken

Ook je meubels zijn misschien wel aan een opfrisbeurt toe. Gaat het om een geverfde meubel? Pas dan op met sop. Het is dan niet handig om een te veel aan sop te gebruiken. Ook zullen bepaalde materialen een andere aanpak nodig hebben, bijvoorbeeld een speciaal soort schoonmaakmiddel.

Onkruid verwijderen

Onkruid is niet echt mooi. Het is dan ook goed om zoveel mogelijk weg te halen, zodat je tuin er weer netjes uitziet. Trek de gehele wortel uit de grond, anders komt het onkruid eens in de zoveel tijd weer terug. Gebruik je een speciaal middeltje om onkruid mee te verwijderen, pas dan op dat je het niet ook op je eigen planten spuit. Ook deze kunnen daar namelijk door sterven.

Nieuwe meubels kopen voor in je tuin

Misschien is het onderhand ook eens tijd voor nieuwe meubels in je tuin. Wat dacht je van een mooie loungeset? Op het internet vind je ontzettend veel verschillende opties. Neem een kijkje en ontdek wat er het beste bij jou en je tuin past. Ook mooie accessoires voor in de tuin mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken, zoals kussentjes en leuke lampjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *