Kies halverlichting armaturen die bij jouw stijl passen.

Gangen krijgen niet vaak veel aandacht, maar ze spelen een belangrijke rol bij het verwelkomen in het huis. Het is het eerste dat je ziet als je een huis binnenstapt en het laatste dat je ziet als je weggaat. Ze kunnen gemakkelijk donker en onheilspellend lijken in plaats van gezellig en uitnodigend, wat net zo goed een probleem is als te helder en opzichtig overkomen bij een overdreven weergave van kunstlicht. Overcompenseer het gebrek aan natuurlijk licht niet, maar gebruik het op de juiste plaatsen om het meeste uit het gebied te halen met halverlichting.

Plafondverlichting voor de gang

Plafondverlichting als halverlichting in de gang kan flair toevoegen, de ruimte verlichten en een statement maken. De keuze van verlichtingsarmaturen in de gang hangt ook af van de afmetingen van de ruimte. Hanglampen voegen drama toe als het plafond hoog genoeg is om een hanglamp te weerstaan.

Hanglampen en downlighters

Kroonluchters voegen glamour toe aan een gang met de juiste halverlichting, maar als je een laag plafond heeft, kunnen ze de ruimte kleiner doen aanvoelen en een zwak licht werpen. Wat je kunt doen, is koppelen met een downlighter die in de hoek van de kamer is geplaatst. Door de downlighter op de kroonluchter te richten, wordt het licht weerkaatst door de kristallen, waardoor je de gloed krijgt waarnaar je op zoek bent. Als een kroonluchter niet bij jouw interieur past, is een groep downlighters het overwegen waard, maar zet ze op een dimmerschakelaar om hun niveau aan te passen en houd er rekening mee dat ze meestal worden gebruikt als accentverlichting om de beste eigenschappen van een ruimte te benadrukken. Als je niet goed bent in doe-het-zelf, is het de moeite waard om een professional in te huren om ervoor te zorgen dat je genoeg uitsparing in het plafond hebt zodat ze het kunnen ophouden.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*