Leuke klussen in de tuin

Nu de zomer voor de deur staat is het de hoogste tijd om van onze tuin weer een paradijs te maken. Zeker nu we vorige zomer zoveel tijd in de tuin hebben moeten doorbrengen. We kunnen echt niet meer op plastic tuinstoelen zitten in een geasfalteerde tuin. In dit artikel bespreken we daarom de leukste klussen om in de tuin uit te voeren. We hebben het dan over bestraten met big bag ophoogzand maar ook vooral over houtwerk projecten die je zelf kunt uitvoeren.

Bank met overkapping

Natuurlijk kun je een paar ligstoelen in je achtertuin neerzetten voor een geïmproviseerde zithoek. Maar een met de hand gebouwde bank, omlijst door een prieel, geeft je een meer permanente plek om achterover te leunen als het weer warmer wordt, en voeg je een elegant architectuur kenmerk toe. Dit ontwerp bevat klassieke accenten zoals geprofileerde dakspanten, afwisselend brede en smalle planken voor de zitting en rugleuning, en traliewerkzijden om uw favoriete klimmers naar de bovenliggende structuur te laten stijgen. Of je kunt de bank plantvrij laten – hij is op zichzelf al opvallend genoeg.

Buitenhaard

Buitenhaarden zijn op dit moment erg hot, letterlijk. De mensheid heeft eeuwenlang de haard thuis genoemd, dat is waar, maar tegenwoordig gaan mensen ultra-retro en halen ze hun warmte uit met stenen ommuurde putten die in de aarde zijn geplaatst. Als je echt goed de tuin wilt verwarmen, doe het dan in stijl. Neem een paar dagen de tijd om je eigen ring van vuur te bouwen.

Fontein

Behoefte aan een plek om rustig te zitten en de geluiden van de natuur te horen? Vogels fluiten, briesjes waaien, beken kabbelen … Wat – geen beek in de achtertuin? Geen probleem. Bouw er gewoon een voor jezelf, met een zacht druppelende tuinfontein. Het project is niets om je druk over te maken. In slechts een weekend kun je de meest bijzondere tuinornamenten fonteinen maken, waardoor het een blijvende plek voor rust wordt.

Eettafel

Een klassieke picknicktafel met aangebouwde banken is de perfecte eettafel. Dit hoofdbestanddeel van achtertuinen en parken – met zijn elleboog-tot-elleboog dineren en klimmen over zitplaatsen – werkt op alle terreinen, zet er dus ook een in je tuin.

Vogelbad

Een van de mooiste dingen die je voor je tuin kunt doen, is het toevoegen van een vogelbad. En je hoeft geen klein fortuin uit te geven om er een te krijgen. Je kunt een plantenbak gebruiken die in slechts een paar uur ook dienst doet als vogelbad. Het is gemaakt met een grote en een kleinere plantenbak. De kleinere plantenbak bevat water voor de vogels en de grotere plantenbak bevat prachtige bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *