Schoon houden van de keuken

Schoon houden van de keuken. Het is een lastige taak en ook niet altijd de leukste, kost vaak meer tijd en etensresten zijn na twee of drie dagen ook niet al te lekker meer om te ruiken of om te zien. Het is dus belangrijk dat je jouw keuken goed schoon houdt en georganiseerd te werk gaat. In deze blog komen een aantal punten voorbij om je te helpen met de missie: schoonhouden keuken.

Benodigdheden.

Om te beginnen heb je de juiste benodigdheden nodig. Dit is zeep, als je keuken echt zwaar onderhoud nodig heeft kan dit ook anders zijn zoals ontkalker etc. Ook de juiste schrob en schoonmaakspullen zijn nodig, daarvoor kan je een schoonmaakset gebruiken waar alle benodigdheden al in zitten. Om de tijd van het inkopen al te besparen.

Schoonmaken.

Probeer het schoonmaken zo efficiënt mogelijk te doen om tijd te besparen, dit doe je door bijvoorbeeld alle benodigdheden al klaar te zetten zodat je niet op zoek hoeft te gaan tijdens het schoonmaken naar de juiste spons of handschoenen. Wat ook helpt is muziek aanzetten, dit zorgt voor een fijne werkplek tijdens het schoonmaken. Als je het leuk hebt gaat de tijd sneller. En koop een vaatwasmachine, dit helpt heel erg met het opruimen van servies en ovenschalen.

Het schoonhouden.

Als je jouw keuken nou goed schoonhoud na het opruimen hoef je ook niet zoveel te doen. Als je er dagelijks tijd voor hebt zou het perfect zijn, anders zo vaak mogelijk. Maak een routine van spullen in de vaatwasser zetten en het schoonmaken van pannen. Na en tijdens het koken alvast spullen meteen op te ruimen en een doekje over je keukenblad halen. Als je routine goed is hoef je heel weinig tijd te besteden aan de grote schoonmaak.

Wat ook heel erg helpt is niet te veel rotzooi maken in het algemeen en let op dat je gasten ook hun spullen opruimen/weggooien. Wees niet bang omdat aan te geven want het bespaart jou tijd en moeite. Wat ook tijd en moeite scheelt is kijken op easy-out.nl daar vindt je handig samengestelde boxen zoals een schoonmaakset maar ook bijvoorbeeld een verjaardag set, neem gerust een kijkje. Veel succes met het schoonmaken en schoonhouden van je keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *