Verfraai je interieur met ledstrips!

In het leven is het van belang je verbeeldingskracht te gebruiken. Het kan je helpen in het bereiken van dingen. Als je iets bedenkt dat je graag zou willen bereiken en je kan je er van alles bij voorstellen als het eenmaal zover is, dan voel je waarschijnlijk ook een grote motivatie om het waar te maken. Je komt dan vanzelf in actie. Misschien wil je ooit een huisje aan de zee kopen, manager worden van je team of altijd nog eens naar Amerika om een mooie reis te maken. Maar je kan het ook voor kleinere dingen inzetten, bijvoorbeeld voor het veranderen van je interieur.

Inspiratie opdoen

Wil je graag je interieur upgraden, maar weet je niet goed hoe? Doe dan inspiratie op bij anderen. Ga bij je vrienden en familieleden langs en kijk goed om je heen. Let vooral op de details. Wat spreekt je aan? Of koop een paar woonbladen en blader ze door om ideeën op te doen. Als we zelf voor iets inspiratie missen, hebben we het nodig er plaatjes van te zien om ons er een voorstelling bij te kunnen maken. Wanneer je iets ziet dat je mooi vindt, kan je je vervolgens gaan inbeelden hoe het bij jou in huis zou staan. In deze blog help ik je alvast op weg met een mooie tip: gebruik ledstrips om je interieur mee te verfraaien!

Wat zijn ledstrips?

Heb je al eens van ledstrips gehoord? Het zijn flexibele lichtsnoeren. Misschien heb je ze al weleens in een restaurant, hotel of café gezien. Het is namelijk een ideale manier om bijvoorbeeld traptreden mee te verlichten of kasten van een mooie verlichting te voorzien. Maar de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Daarom worden ze ook in woningen veel gebruikt. Je kan ze inzetten als decoratieve verlichting, maar ook als hoofdverlichting. De verlichting van ledstrips zorgt voor een gezellige sfeer.

Eenvoudig te installeren

Dat is niet de enige reden waarom ze populair zijn. De strips zijn namelijk ook heel eenvoudig te installeren. Ga je een ledstrip kopen, dan kan deze gebruiken voor verlichting in de woonkamer, keuken, badkamer en zelfs de tuin! Er zijn namelijk ook waterdichte ledstrips te krijgen. Dat is natuurlijk belangrijk bij verlichting in de tuin, maar je kan ze daarom ook inzetten voor de verlichting van je aquarium. Hoe cool! Hoe zien ledstrips eruit? De lampjes zijn gesoldeerd op het snoer. Als je ze in het zicht gaat plaatsen, wordt aangeraden bij het installeren gebruik te maken van een ledstrip-profiel. Die kan je er gewoon bij bestellen. Het profiel zorgt ervoor dat de individuele lampjes niet meer op de strip zichtbaar zijn. Daarnaast zorgt het profiel voor een egale verspreiding van het licht. Wanneer je de strips als indirecte verlichting gebruikt en je deze dus buiten het zicht plaatst, zoals achter een bank, dan is het profiel niet nodig. Je kan de strips in verschillende kleuren verlichting kopen, zoals warm wit, helder wit, koud wit en kleur. Zo geef jij een moderne uitstraling aan je huis!