Verschillende soorten vloeren

Wanneer je een woning gaat inrichten, dan is de vloer een belangrijk onderdeel. Er zijn veel verschillende vloersoorten, waardoor de keuze voor veel mensen erg lastig is. Ga je voor een mooie houten vloer of kies je toch voor tapijt? In dit artikel vertel ik je meer over een paar verschillende soorten vloersoorten.

Houten vloer

Hout is een van de oudste vormen van vloerbedekking. Het is een vloersoort die geliefd wordt door de unieke en warme uitstraling. De vloersoort kan in verschillende patronen worden aangelegd en is geschikt voor verschillende huisstijlen.

Laminaat

Eén van de populairste vloersoorten de afgelopen jaren is laminaat. Deze kunststof vloersoort bestaat uit verschillende lagen. Door de lage prijs is het een van de beste vloersoorten voor mensen met een beperkt budget. Hiernaast is een laminaatvloer makkelijk te onderhouden door de vlakte.

Tegels

In het verleden zagen we tegels alleen in badkamers, maar tegenwoordig worden woonkamers en keukens steeds vaker bedekt met mooie grote tegels. Tegelvloeren zijn enorm sterk en zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt de vloersoort geschikt voor verschillende huisstijlen.

PVC

Ten slotte de PVC vloeren. PVC vloeren zijn kunststof vloeren die bijna niet met houten vloeren zijn te onderscheiden. Het grote voordeel van deze vloersoort is dat het enorm stevig en duurzaam is. Hiernaast is een PVC vloer ook goed te combineren met vloerverwarming.

Wanneer je een vloer zoekt is de keuze dus enorm. Alle vloeren hebben hun eigen voor- en nadelen waardoor het maken van een keuze niet altijd even makkelijk is. Neem een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl wanneer je nog een mooie vloer zoekt voor jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *