Waarom meubels op maat maken?

Meubels

Meubels op maat maken kun je laten doen door een meubelmaker. Je kunt dan zelf je wensen en ideeën aangeven en de meubelmaker zal op basis daarvan een ontwerp maken. Zo krijg je een uniek meubelstuk dat helemaal past bij jouw wensen en eisen. 

Redenen voor meubels op maat maken

Meubels op maat makenVaak kiest men voor meubels op maat maken doordat ze in de standaardcollecties niet vinden wat ze zoeken. Dit kan zijn omdat er bijvoorbeeld afwijkende maten nodig zijn. In de meeste meubelzaken vind je bijvoorbeeld tafels met standaardmaten. Wil je een afwijkende maat, bijvoorbeeld omdat dat beter past in jouw huis. Of misschien wil je er een bepaald aantal stoelen aan zetten of moet de tafel een bepaalde hoogte hebben omdat er een rolstoel onder moet passen. Ook kan het zijn dat je een kast wilt hebben die precies past in een bepaalde ruimte. Met maatwerk kun je rekening houden met schuine daken of juist de volledige ruimte benutten.

Bepaal zelf de stijl van je meubels

MaatwerkNaast vorm en afmetingen kun je ook zelf bepalen welke houtsoort je wilt gebruiken en met welke afwerking. Er zijn verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen. WElke houtsoort heeft xzijn eigen kenmerken en kan daarom meer of minder geschikt zijn voor jouw ontwerp. De meubelmaker kan je hierover adviseren. Voorbeelden van houtsoorten zijn eiken, grenen, teak, noten en kersen. Ook HPL en Melamine behoren tot de mogelijkheden. Je kunt daardoor je meubels ook een eigen stijl meegeven. Strakke en moderne meubels of juist klassiek, romantisch of landelijk. Het is allemaal mogelijk.

Hoe werkt het?

Wil je meubels op maat maken? Dan kun je het beste een afspraak maken met een gespecialiseerde meubelmaker. Op basis van jouw wensen wordt dan een ontwerp gemaakt. pas als dit ontwerp akkoord is, wordt het meubelstuk voor jou vervaardigd.