Wat is het beste voederhuisje?

Veel mensen willen vogels graag voor eten voorzien met behulp van een leuk voederhuisje. Maar als je hier naar op zoek gaat, dan zul je al snel zien dat er veel verschillende varianten te koop zijn. Welke kun jij nu het beste kiezen? Dat is best een lastige vraag, welk voederhuisje de beste keus is, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van de vogelsoorten die er in jouw tuin te vinden zijn en het soort voer dat jij ze wilt gaan geven. Verdiep je hier dus eerst even in voordat je jouw aankoop gaat doen.

Waarom een voederhuisje?

Voordat we ingaan op de verschillende varianten die er zijn, eerst iets meer informatie over waarom het eigenlijk nodig is om een voederhuisje te plaatsen in jouw tuin. In principe zit de natuur natuurlijk zo in elkaar dat alle dieren voldoende voedsel kunnen vinden. Maar in Nederland is er bijna nergens meer sprake van een natuurlijke situatie. Mensen nemen met hun dorpen en steden ontzettend veel ruimte in, wat ten koste gaat van veel diersoorten. Veel vogels gedijen prima in de bewoonde wereld, mits daar voldoende voedsel voor ze te vinden is. En dat lukt eigenlijk alleen nog maar als verschillende mensen ervoor kiezen om een voederhuisje te plaatsen. Wat is nu het probleem? In de eerste plaats zijn er steeds minder insecten en al helemaal in dorpen en steden. Insecten zijn een grote voedselbron voor veel vogelsoorten en als deze er niet zijn, hebben vogels dus minder te eten. Daarnaast is het zo dat veel mensen geen planten in de tuin hebben of planten waar vogeltjes weinig aan hebben. Er wordt bijvoorbeeld niet gekozen voor struiken of bomen waar besjes aan komen. En ook niet voor planten die veel zaden en pitten geven. En als mensen deze al wel hebben, dan worden de dode planten vaak opgeruimd, met als gevolg dat de zaadjes ook verdwijnen. Een voederhuisje is daarom een goede oplossing!

Voldoende te eten

Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat jouw tuin van nature veel voedsel voor vogeltjes biedt, maar deze mogelijkheid heb je niet altijd. Een voederhuisje plaatsen is dan een goede oplossing om ervoor te zorgen dat onze gevederde vrienden toch genoeg te eten hebben. Als je bij vogelhuisjes.nl kijkt, dan zul je zien dat er heel veel verschillende modellen op dit gebied te krijgen zijn. Welke kun jij nu het beste kiezen? Dat hangt af van:

  • welke vogels er in jouw omgeving te vinden zijn
  • of er veel katten bij jou in de buurt zijn
  • het soort voer dat jij wilt gaan geven

Zijn er veel katten, dan kun je het beste kiezen voor een voederhuisje dat je op kunt hangen. Zo kun je hem hangen op een plek waar geen kat bij komt en kunnen de vogels rustig eten! Bedenk dat verschillende vogelsoorten verschillend voer eten en ook op verschillende manieren eten. Bij vogelhuisjes.nl kun je selecteren op vogelsoort, zodat je alleen die modellen te zien krijgt die geschikt zijn voor de vogels die bij jou in de buurt zijn. Zo vind je eenvoudig het beste voederhuisje voor jouw specifieke situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *