Wat moet je absoluut niet vergeten als je gaat verhuizen?

Wist je dat men juist vaak de belangrijke dingen vergeet, maar zich wel vaak minder belangrijke gebeurtenissen herinneren? Het is daarom ook niet zo gek dat met een verhuizing waar veel stress bij komt kijken een boel wordt vergeten. Een verhuizing is een van de meest stressvolle gebeurtenissen die men meemaakt. Juist door de stress kan je nog sneller dingen vergeten, zoals verhuisdozen kopen en tape om ze dicht te doen. In dit artikel lees je wat tips, zodat je niet je favoriete items vergeet in alle chaos. 

Items die je makkelijk vergeet 

In ieder huishouden zitten er items met emotionele waarde die je niet dagelijks meer gebruikt en daarom soms makkelijk te vergeten zijn, maar wel bij je wil houden. Niet alleen qua spullen, maar ook qua schoonmaken wordt er met een verhuizing vaak veel vergeten. Speciaal voor jou een lijstje met items die je makkelijk vergeet, bewaar dit lijstje zodat je het niet meer vergeet:

  • Het schoonmaken van de keukenkastjes, erin, erboven en eronder
  • Tegels en voegen in de badkamer
  • Spullen die je niet vaak gebruikt
  • Spullen die je dagelijks gebruikt

Hoe voorkom je dat je dingen vergeet

Dingen vergeten wil niemand, maar met een verhuizing al helemaal niet. Maak een lijstje met alles wat je moet schoonmaken bij het verlaten van de woning en vink af wat je hebt gedaan. Zo heb je aan het einde een heel afgevinkt lijstje als het goed is. Wanneer je verhuisdatum bekend is zet een verhuisdoos neer in je kamer en stop alle spullen in waar je emotionele waarde aan hecht, zo kan je dat ook niet meer vergeten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *