Wat zijn de beste terrasverwarmingen?

Terrasverwarming

Wie houdt er niet van om op een mooie zomeravond op een gezellig terras te gaan zitten? Of lekker in de tuin, thuis of bij vrienden. Het komt helaas ook regelmatig voor dat het weer op dat moment niet meewerkt. Zo kan het bijvoorbeeld een koude dag zijn. Maar ook in de herfst en winter is het koud en normaal gesproken niet zo uitnodigend om op het terras van je tuin te gaan zitten. Gelukkig bestaat er terrasverwarming. Hierdoor kan je altijd genieten van een avondje op het terras, of dat nu thuis, bij vrienden of bij het plaatselijk café-restaurant is.

Welke variant werk het best voor jou?

Oke, een terrasverwarming is dus een goede oplossing in veel gevallen wanneer het koud is. Maar welk soort werkt voor jou het beste? Daarvoor moeten we eerst even een onderscheid maken tussen de verschillende soorten.

Terrasverwarming

Electrische variant

De electrische variant is een makkelijk te plaatsen variant. Hij wordt vaak onder het afdak geplaatst en makkelijk bevestigd aan de muur. Er is ook een zeer ruime keuze uit verschillende soorten en maten. Een groot voordeel van electrische varianten is dat je ze op een vast plek kan ophangen en dat je er dan voor altijd klaar mee bent. Ze hoeven niet steeds verplaatst te worden, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij verwarmers die werken op gas.

Variant die werkt op gas

Een minstens zo effectieve verwamer is de variant die werkt op gas. Een voordeel van deze variant is dat ze onafhankelijk van een stopcontact kunnen werken. Dat betekent dat je ze overal neer kunt zetten zonder je te hoeven afvragen of er wel een stroompunt in de buurt zit.

De infrarood variant

Een andere goede optie is de variant die werkt met infrarood. Ze gebruiken elektriciteit om te functioneren. Ook van deze variant zijn meerdere varianten te krijgen, met verschillende lampen. Zo is er een kwarts variant, een halogeen variant en een golden tube variant. Het hangt maar helemaal af van jouw locatie en omstandigheden welke variant voor jou het meeste effect heeft. Halogeen werkt het beste op winderige plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *